Sigrid oma esimesel "päris" EMil PDF Prindi
Kirjutas Siku   
Neljapäev, 21 Juuni 2012 10:38

 

Kõigepealt võistlustele saamisest. Katsevõistlusteks oli ette nähtud Peko kevade 1.päev ja Riga Cup (Lätis, lühirada enne Jüriööd). Peko kevadel kaotasin võitjale kalendriga, Lätis olin ainuke naine, kes jooksis. Iseenesest jooks ei olnud kõige hullem, suuri purakaid ei teinud.

Võistlustele sõitsime nii, et kohale jõudsime kaks õhtut enne võistlust. Üks päev oli valmistumiseks. Võistlus ise toimus kogu nädal 14-20 mai. Rootsis Faluni-Mora ümbruses.

Võistluste koduleht : http://www.eoc2012.se/

Eesti koondis:

Mehed: Kenny, Lauri, Kristo, Timo, Peeter, Olle

Naised: Sigrid, Liis, Kirti

 

Esmaspäev toimus lühiraja eeljooks. Tahtsin teha kindla orienteerumissoorituse. Varem sai selgeks, et maastik on küll ilus, kuid punktid paistavad alles objektil.  Mina suutsin juba esimesse kobistada vea ära. Edasi orienteerumine sujus enam-vähem kuni lõpu osas oli eriti rõve roheline kus ma mõnuga sees tuiasin(Tagant järgi tarkus: see ala oli stardis näidatud kaardil, uus raskesti läbitav koht vm. Kuid see näidis kaardijupp oli nii pisike, et mul polnud aimugi, kus kandis see jupike asuda võiks. Seega ei osanud seda vältida). Füüsilise poole pealt oli algus suht ok, poole peal läks üsna raskeks. Säärepealne oli ülipinges, lõpuosas oli jooks juba täielik piin(sääred olid kui puupakud).

Kokkuvõttes: lisaks vaevalisele liikmisele sai tehtud mõned pisemad vead ja ka rajavalikuvigu.

Minna Kauppi võitis mu eeljooksu ajaga 22.42, minu aeg 35.06.  8.26 jäi finaalikohast puudu. See on selline vahe, mis kuidagi kripeldama ei jää. Tuleb veel trenni teha.

GPS on leitav http://www.tulospalvelu.fi/gps/20120514EOCMidWQ-A/

Finaali said eestlastest Kirti, Timo ja Olle.

 

Teisipäev. Pärast kehva lühirada otsustasin siiski ka tavaraja starti minna (algselt ei plaaninud tavarada üldse joosta). Enne starti tuntsin juba et üldse ei liigu, hingamine oli väga raske. Tõsiselt vaevaline oli iga jooksusamm.  Teel teise punkti  (olin kuskil 7-8 minutit jooksnud) väänasin vasakut jalga . Kuna füüsiline seis oli kohe eriti kehv, siis ei näinud mõtet rajal piinelda vigase jalaga. Ajasin endale kargu alla ja otsustasin rajalt ära tulla. Siis ehk on lootust veel mõni start teha sel nädalal. Tagasi keskusesse jalutaes sain nautida mäepealt ilusaid vaateid. Tol päeval absoluutselt ei kadestanud enda ümber siblivaid orienteerujaid, endal poleks mul jaksu selleks olnud.

Finaalis Liis, Kenny, Lauri, Olle ja Peeter.

 

Kolmapäev toimus sprindi kvalifikatsioon. Otsustasin starti minna, käies ei teinud jalg haiget. Teipisin jala korralikult kinni. Soojendusel tegin ühe kiirenduse, tugev valu käis jalast korra läbi. Rohkem kiiret liigutust teha ei julgenud, läksin starti lootes äkki rajal ei ole valus. Jalg oli mõnusalt lahti, algus sujus kuni neljandasse minnes jooksin keelualasse sisse (tupik oli). Pärast kuulsin, et Kirti tegi täpselt sama vea. Joostes tundus sealt läbi saavat. Sellega oli mu jooksu staatus otsustatud. Enam ei suutnud ennast jooksma saada, vaimselt oli väga raske. Edasi ma suuri vigu ei teinud, jooksin vaid mõned nurgad mööda teed sisse kuna kartsin oma jala pärast. Tulemuseks oli 18’29’’, finaalist jäi puudu 58’’. Võitis Simone Niggli ajaga 13.22 . Kahju. See oli mu jaoks kõige emotsiooniderohkem start EMil. Lõpetasin naerunäol, rajameister tegi 1:0. Ainuke start, kus finaalikoht läks vigade arvelt.

Finaalis Kenny ja Liis.

 

Neljapäev. Lühiraja finaalid. Olenemata sellest, et mina jooksin B-finaali tahtsin teha jooksu, millega saaksin rahule jääda.  Alguses oli kohe üks suur tõus. Koperdasin ka veidi esimesega. 2-3 KP tulid ilusti. Edasi oli aga raskusi. Lugesin ennast kõrval orvandisse ja nii jäin hoopis teisele poole küngast. Seisin seal päris tükk aega hämmingus, lohk oli aga punkti ei olnud.  Edasi kulges üsna sujuvalt. Jaksu ainult polnud absoluutselt. Isegi kõndides selline tunne et õhku pole piisavalt (ilm oli vihmane, sellest ei  saanud see tulla). Vihm tegi maastiku veidi raskemaks. Kive, mida metsa all oli hästi palju, muutusid eriti libedaks).  Kulgesin matkates kuidagi finišisse.  Nii kaua metsas olles jõudis igasugustele asjadele juba mõelda.  Lühirajast sai minu jaoks tavarada.

 

Reedel oli tavaraja finaalide päev.  Minu jaoks puhkepäev. Käisin eestlastele platsil kaasa elamas. Esimene päev, kus nägin ka mehi jooksmas. Muidu olid naiste ja meeste stardid lahku löödud. Üks päev mehed varem, teinepäev naised.

 

Laupäev. Sprindi finaalid. B-finaal. Uudne kogemus sprint kaardivahetusega. Rada oli sama A-finaaliga. Esimene osa rajast oli rohkem metsasemal alal, teine osa linnavahel asfaltil. Esimene kaardipool sujus mul päris hästi. Kaardivahetuses ei leidnud kohe starti üles, nii olin juba vajalikust väravast mööda jooksnud ning tuli paremalt poolt minna (veidi kehvem valik).  Mõni halb valik sai veel tehtud, kuid jooksujaks sai majade vahel küll täiesti otsa. Mind jagus ainult 13-14 minutiks. Erinevalt eeljooksust ühtegi suurt purakat ei tulnud.  10st B-finaalis startinust olin 5.

Päeva parim aeg oli Simonel 14.58 , Liisil 18.10, Kirti 19.03 ja mul 19.51.

 

Pühapäev oli teatejooksudepäev. Kõik pidid olema enne meeste jooksude algust karantiini alas. Minu jaoks kõige pikem passimise päev kuna ma olin naiste jooksu 3 vahetus. Ainuke infoallikas oli spiiker ja oma silmaga sai näha finišisirget; kaugelt paistis ka vaatepunkt.

Jooks ise oli väga vaevaline. Keskel, kus oli pikem lauge tõusuga tee etapp, oli väga raske ennast jooksusammu sarnast liigutust tegema sundida. Olin täitsa läbi. Vaevaline kulgemine oli kogu tee. Ühe mega pummi tegin ka. Poole peal tundsin ka kuidas jalas on tuim õrn valu. Liiga palju koormust saanud.

Kirti oli teatepäevastaar ja Liisil polnud ka kõige parem päev.

GPS naiste kolmas vahetus : http://www.tulospalvelu.fi/gps/20120520EOCRelW3/

 

Kokkuvõttes oli igati tore. Maastikud olid super ilusad, nägi staare oma silmaga, sai palju tarkusi ja õpetussõnu Kirtilt ja Liisult :)  ; seltskond oli üllatavalt hea.  Mu enda hetke seis oli ainult alla igasugust arvestust.  Algus on tehtud. Arenguruumi jäi edaspidiseks.

Nüüdseks on saanud kooliga ka ühele poole saanud, mõnus pingelangus. Puhkasin nädala. Jukola nädalaga sai trenni uuesti tegema hakatud.  Jukolal oli tore nagu ikka. Mu enda jaoks oli see selle aasta esimene orienteerumise moodi jooks. Kõik sujus üsna hästi, tegin ainult ühe suurema vea(lõpu poole, tähelepanu viis emit ära. Nimelt tuli mul emiti kumm lahti, seda kinni uuesti pannes läks meelest mitmenda pätsipeale jõudnud olin, rohkem polnudki vea alustamiseks vaja. Positiivne üllatus oli, et isegi jooksujaksu oli. Finišisirgel sai eestlastele ka veidi vaatemängu pakutud.

Edaspidi suurvõistlustest osalen üliõpilaste MMil mis toimub 2-7 juuli Alicantes, Hispaanias. Seal jooksen lühirada, sprinti ja teadet.

 

 

Kommentaarid 

 
#1 Audra 23.04.2017 03:30
I used to be able to find good info from your blog posts.


Here is my page: Смотреть порно: http://geschenkefuermaenner.info/
Tsiteeri
 
 
#2 Lonny 06.05.2017 10:45
I like this web site very much so much superb information.

My webpage ... academic essay writing, Http://rvurjib.boxip.net: http://rvurjib.boxip.net/,
Tsiteeri
 
 
#3 Zelda 09.01.2018 18:56
Hello, i feel that i noticed you visited my web site
thus i got here to go back the prefer?.I'm trying to in finding issues to improve
my website!I suppose its good enough to make use of a few of
your concepts!!

Here is my web page; specadieta.com: http://Specadieta.com/
Tsiteeri
 
 
#4 Tami 21.07.2018 22:55
What's Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have
found It absolutely useful and it has aided me out loads. I'm hoping to contribute & aid different users like its helped me.
Great job.

Take a look at my weblog :: stem cell penis enlargment: http://tomcandowwiki57815.dbblog.net/6297438/penis-enlargement-pills-or-creams
Tsiteeri
 
 
#5 Ruben 25.07.2018 05:48
Heya i'm for the primary time here. I came across
this board and I to find It really useful & it helped me out much.

I hope to give something back and aid others like
you aided me.

My web site - how
to get a bigger penius: http://miloatids.pointblog.net/House-Remedies-For-Penis-Augmentation-15227424
Tsiteeri
 
 
#6 Hilario 22.08.2018 23:07
It's a pity you don't have a donate button! I'd definitely donate
to this fantastic blog! I guess for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google
account. I look forward to new updates and will talk about
this blog with my Facebook group. Talk soon!

Also visit my webpage; RX1 Male Enhancement Pills: http://10mmsocket.com/index.php?title=Male_Enhancement_-_Simple_Solutions_It_Is_Possible_Avoid_Surgery
Tsiteeri
 
 
#7 Tristan 11.10.2018 13:43
Numerous fall under the title of digital media degrees.


my web page ... rules
of survival hack 2018 generator: http://www.heyasl.com/sitejump.html?u=http://cli.re/gY5yYg
Tsiteeri
 
 
#8 profile 01.11.2018 17:52
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Tsiteeri
 
 
#9 ihahuniqile 06.11.2018 17:02
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
Tsiteeri
 
 
#10 ahiyoqee 06.11.2018 18:10
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
Tsiteeri
 
 
#11 Madge 16.05.2019 02:36
Hello.This post was really remarkable, particularly since I was searching for thoughts on this matter last week.


my web page - ketogenixproketo.com's website: https://www.triansh.com/blog/49259/low-carb-diets-are-they-effective-for-fast-weight-loss/
Tsiteeri
 
 
#12 German 16.05.2019 11:24
I like your writing style genuinely enjoying this site.



my website: Love CBD Oil: http://bikekh.com/groups/going-to-your-right-path-with-medical-marijuana/
Tsiteeri
 

Lisa kommentaar


Kontrollkood
Värskenda

Küsitlus

Kes on orienteeruja?